Mediation

Mediation is niets anders dan het samen oplossen van uw conflict onder begeleiding. Een groot voordeel is, dat een zaak vaak sneller wordt opgelost dan wanneer die, met behulp van vaak duurdere advocaten, voor de rechter komt. Daarom is het in veel gevallen sneller en goedkoper. Uit doorlopend onderzoek blijkt, dat in 2/3 van de gevallen mediation binnen 15 weken is afgerond. Uit de praktijk blijkt ook dat partijen tevreden zijn met het resultaat. Om wat voor soort conflict het ook gaat, zolang er van beide kanten bereidheid bestaat om over een oplossing te onderhandelen, heeft mediation kans van slagen.

Samen een oplossing bereiken

Doordat u en de wederpartij zelf met de oplossing komen, sluit de oplossing vaak ook beter aan op de wensen van u en de ander. De kans op een duurzame afspraak en een redelijke verstandhouding is na een succesvolle mediation dan ook groter dan bij een rechtszaak.

Geluk of gelijk?

Bij mediation komt u samen met de wederpartij tot een oplossing. Het gaat er daarbij minder om wie er juridisch 'gelijk' heeft, maar om een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is. Dat is vaak belangrijker dan gelijk krijgen.

Mediation
Kunnen we het samen oplossen?
Kindbehartiging
Wat willen de kinderen?
Financieel/ fiscaal
Hoe regelen we de financiën goed? 
Hulpverlener/ psycholoog
Scheiding verwerken
Advocaat
Afspraken bevestigen