Villa Pinedo

 

Villa Pinedo maakt het loket compleet. Buiten alle hulp- en dienstverlening voor en door professionele volwassenen in een scheidingssituatie of ontbinding samenleving is er nu ook een hulpverlening voor en door kinderen! 

Wie kan kinderen beter ondersteunen dan ervaringsdeskundigen? Niet alleen ten tijde van de scheiding maar ook daarna; hoe moet ik omgaan met de nieuwe partner van een van mijn ouders? Hoe kan ik wel doen wat ik graag wil zonder een van mijn ouders teleur te stellen? 

Stichting Villa Pinedo is al sinds 2011 dé plek vóór en dóór kinderen van gescheiden ouders. Ruim 220 ervaringsdeskundige jongeren (vrijwilligers) geven op allerlei manieren tips en/of bieden een luisterend oor. Ze beantwoorden vragen op het online forum, maken vlogs of schrijven artikelen, geven face-2-face workshops aan groepen gescheiden ouders, voorlichting op scholen of zijn 1-op1 online Buddy. Vaak zijn ze zelfs op meerdere vlakken actief.

Een kind dat steun zoekt, kan terecht bij een Buddy van Villa Pinedo en ervoor kiezen om dit een eenmalig contact te laten zijn, door bijvoorbeeld een vraag op het online forum te stellen en hier van meerdere Buddy’s antwoord op te krijgen. Of het kind kiest voor een individuele chat met een eigen Online-Buddy, waarmee een langer en dieper contact is (gemiddeld 9 maanden). Het contact vindt plaats via een speciale app en alle gesprekken worden gemonitord door Villa Pinedo.

Een Buddy aanvragen kan heel eenvoudig via: villapinedo.nl/buddy