Nieuws

Relatietherapie of afscheidstherapie? 07-08-2018

Relatietherapie; de effecten daarvan zijn zeer uitlopend. Meest bepalende factor daarin lijkt het tijdstip van hulp zoeken te zijn. ‘Hoe sneller een probleem aangepakt wordt; hoe beperkter de restschade’ is een goed credo, in ook dit geval.

Het scheiding loket is nodig en het is er! 04-05-2018

Het is heel duidelijk geworden uit het rapport van Andre Rouvoet; er is een loket nodig waar mensen terecht kunnen voor alles met betrekking tot hun scheiding. De diverse disciplines verzameld bij een loket. Dat loket is er! En u heeft de juiste website gevonden. Bij ons kunt u voor alles terecht in het kader van uw scheiding of ontbinding samenleving. 

Bij elkaar blijven tot de dood u scheidt is niet voor iedereen mogelijk. 22-05-2018

In mijn praktijk zie ik een verhoogde vraag van ouderen die ervoor kiezen uit elkaar te gaan. Na jaren samenzijn, de opvoeding van de kinderen is volbracht, de pensioenleeftijd nadert; er wordt steeds vaker gekozen om de toekomst zonder elkaar te delen.

Help, we zitten niet op één lijn; geschillen in de uitvoering van gezamenlijk gezag 31-07-2018

Wanneer verkrijg je automatisch ouderlijk gezag? En wat moet je doen als je geen gezag hebt? 

Gelijkwaardig ouderschap leidt helaas nog steeds tot veel gedoe 01-08-2018

Wat is gelijkwaardig ouderschap?
Op 1 maart 2009 is, in het kader van de Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding, een wettelijke bepaling in werking getreden die – kort gezegd – inhoudt dat een kind recht heeft op een gelijkwaardige verzorging en opvoeding door beide ouders. Deze wettelijke bepaling zou moeten benadrukken dat ouders op het punt van verzorging en opvoeding gelijke rechten hebben.

Scheiding-Loket een verzameling van alle disciplines die nodig kunnen zijn in en na een scheiding. 13-09-2018

De scholen zijn weer begonnen. We komen weer in ons vertrouwde ritme van school, werk, sportclubjes en vrienden. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen.
Elk jaar zien wij na de grote vakantie een piek in het aantal echtscheidingen. Daar zijn ook kinderen bij betrokken, die scheiden mee. Ouders hebben het zwaar. Maar ook de kinderen hun wereld staat op zijn kop.

Wel of geen vaccinatie voor minderjarige kinderen? 03-10-2018

Circa 95% van alle kinderen in Nederland is gevaccineerd tegen infectie­ziekten. Deze kinderen doorlopen het rijksvaccinatieprogramma dat beoogt kinderen door middel van inenting te beschermen tegen ziekten die voor hen schadelijk kunnen zijn.