Anne-Marie van Doorn

Financieel/fiscaal specialist bij scheidingssituaties

Het klinkt misschien raar maar al vanaf mijn schooltijd vond ik financiën, fiscaliteiten en wetgeving heel erg leuk. Ik ben dan ook direct gestart met werken bij een levensverzekeraar; heel veel disciplines kwamen daar bij elkaar. Middels heel veel opleidingen naast deze werkzaamheden heb ik een aantal diploma’s en heel veel ervaring opgebouwd. Uiteindelijk de opleiding Master in Art Financial Planning afgerond en de opleiding tot belastingconsulent. Tegenwoordig heb ik de focus op financiën en fiscaliteiten bij scheiding. Met de opleidingen Financieel Echtscheidingsadviseur particulier/ondernemer hou ik mijn vakgebied bij. Jaarlijks volg ik (meer dan) de benodigde bijscholingsdagen zodat ik bij kan blijven en kwaliteit kan blijven bieden.

In mijn praktijk pas ik deze kennis toe bij mijn eigen klanten. Daarnaast ondersteun ik diverse mediators en advocaten op dit gebied.

Mediator

Tijdens mijn werkzaamheden als financieel planner/belastingconsulent kwam ik erachter dat de cijfers belangrijk zijn maar dat de échte wensen van mijn klanten nog belangrijker waren. Ik heb toen besloten een opleiding tot mediator te volgen. Wat een verrijking! Mijn gesprekstechnieken zijn wezenlijk anders. Wat speelt bij de mensen die tegenover mij zitten? Wat is voor hen belangrijk? Inmiddels ben ik een aantal jaren als zelfstandig mediator met een financieel/fiscale achtergrond werkzaam. Als mediator met deze achtergrond ben ik een bruggenbouwer. Mijn uitdaging bestaat uit de oplossing die jullie samen hebben gekozen in een overeenkomst op te stellen. Als mediator ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk, mijn praktijk groeit door klanten van klanten. Daarnaast verzorg ik regelmatig mediation voor de Rechtbank Amsterdam en Noordholland. Het zijn mediations in familiezaken.

Als mediator in Strafzaken ben ik werkzaam bij de Rechtbank Amsterdam.

De combinatie van mediator en financieel specialist bij scheidingen is voor mij een fijne invulling van mijn praktijk. Mijn werk bestaat uit de dingen die ik leuk vindt; cijfertjes, wetgeving en het begeleiden van mensen in een enorm lastige periode van hun leven.

Voor meer informatie over mijn werkzaamheden verwijs ik naar mijn website: VanDoorn Mediation & Financial Planning.