Lieselotte Hellinga, familierechtadvocaat

Na een algemene opleiding bij een klein advocatenkantoor in Amsterdam te hebben genoten, ben ik in juni 2016 overgestapt naar Advocatenkantoor Seegers & Lebouille. Ik voer een civiele (proces)praktijk en behandel voornamelijk familiezaken, huurzaken en arbeidszaken.

Het familierecht heeft mij altijd getrokken. Vooral omdat het om meer gaat dan puur een juridisch belang. Er spelen, meer dan in welk ander rechtsgebied ook, emoties, meestal veel emoties. Ik haal voldoening uit het vinden van oplossingen waarmee cliënten echt tevreden zijn. Tevreden ben ik pas wanneer zowel de cliënt als ikzelf weten dat het best mogelijke resultaat is bereikt, dit kan juridisch zijn maar in het familierecht ook emotioneel. De weg naar dit resultaat is steeds anders en altijd weer uitdagend.

Een goede advocaat is voor mij een advocaat die creatief is, goed kan luisteren, een open blik heeft en bereid is de onbekende weg te kiezen. Mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme komen dan ook goed van pas.

Een voormalig collega schreef over mij: “Lieselotte maakt een zaak zich snel eigen, is vlot van begrip en houdt van aanpakken. Toegankelijkheid is voor haar erg belangrijk en zij beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen.”

Mijn vrije tijd breng ik graag buiten door, het liefst op of nabij het strand, samen met familie en/of vrienden. Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting Amazing Children. Amazing Children helpt jonge westerse vrijwilligers om de leefomstandigheden en kansen van Afrikaanse kinderen te verbeteren.