Marieke Lips, oprichter van beroepsorganisatie Kindbehartiger en eigenaar van Kindsinbetween

Ik ben bedenker van het functieprofiel Kindbehartiger en Kindbehartiger via mijn eigen praktijk KidsInbetween. Vanuit mijn studie Nederlands Privaatrecht met een minor Jeugdrecht ben ik me gaan inzetten voor kinderen en hun rechten. Naast Kindbehartiger en jurist ben ik gespecialiseerd in, onder andere, systemisch werk, de hechting en ontwikkeling van kinderen en opgeleid als bijzondere curator in Jeugdzaken. Ook werk ik als zelfstandig docent op het gebied van het Familie- en Jeugdrecht.​

Ik ben betrokken geweest bij projecten rondom het Jeugdrecht. Ik heb ervaring in het voeren van politieke lobby, verzorg lezingen en trainingen rondom kinderen in een scheidingssituatie en schrijf columns.

Daarnaast heb ik het boek ‘Bekrast‘ en het kinderboek ‘de kleine kolibrie laat zijn hart spreken‘ uitgebracht. De gesprekskaarten ‘recht uit mijn hart‘  heb ik ook ontwikkeld.

Ik werk graag samen met partijen aan initiatieven ten behoeve van kinderen in een scheidingssituatie en het voortgezet ouderschap na de scheiding. Ik zet me in om oplossingen te creëren voor vraagstukken binnen de jeugdsector. Dit onder het motto ‘inspireren, verbinden, versterken‘.

Mijn streven is ernaar dat kinderen zo lang mogelijk kind kunnen zijn en dat kinderen en hun ouders met een vertrouwd en veilig gevoel verder kunnen na een scheiding.

Voor meer informatie over mijn werkzaamheden verwijs ik naar mijn website:  kindinbetween

Of mail mij: info@kidsinbetween.nl  bellen mag ook: 06 51 00 19 72